Meleg Gergő minél messzebb jutna a kosárlabdában

2021.02.16 18:31NBI A

A Pécs fiatalja tavaly még az NB I. B Zöld-csoportjában pattogtatott, idén az élvonalban viaskodik hétről hétre.

A 2000-es születésű pécsi játékos, Meleg Gergő nyilatkozott a BB1.hu-nak arról, hogy mit gondol a kapott lehetőségről és hogy hogyan éli meg azokat. A fiatal tehetség közel 5 pontot és 3.7 lepattanót átlagolt eddigi 20 mérkőzésén.

Mennyire megterhelő két csapatban is játszani? Hiszen az NB I. A-as PVSK-Veolia csapatának ttagja vagy, de emellett a Piros-csoportos PVSK-Cargate együttesében is pályára lépsz párszor.

Mindképpen megterhelőnek mondanám, de úgy gondolom még fiatal vagyok. Amikor csak heti egy mérkőzés van az A-csoportban, akkor szoktam játszani Piros-csoportban is. Ez szerintem normális, hiszen ilyen korban, és még később is, a heti két mérkőzést egy játékosnak bírnia kell és ezzel nincs gond.

Milyen különbség van a két bajnokság között?

A fő különbség talán az, hogy gyorsabb a játék az A-csoportban, ezalatt azt értem, hogy gyorsabban kell döntést hozni, dinamikusabb a menete egy találkozónak és fizikálisan is erősebbek a játékosok, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű lenne a Piros-csoport, hiszen ott is komoly csapatok vannak, ráadásul több együttesben is előfordul légiós, vagy volt A-s játékos is.

Hogy érzed, mennyit fejlődtél tavalyi teljesítményéhez képest?

Szerintem nagyon sokat fejlődtem, hiszen tavaly még Zöld-csoportban játszottam, míg idén A-csoportban, illetve a Piros-csoportban is. Ez nagy előrelépés. Fel kellett vennem a ritmust az elején, de úgy érzem, hogy mostanra ez sikerült és szerintem sok lehetőséget is adott ez a fejlődésre.

A válogatott Eb-selejtező mérkőzései miatti szünetet hogyan és mivel töltitek?

Próbálunk formában maradni, ezért edzőmeccseket is játszunk, hogy a meccsrutinunk ne vesszen el. Nagyából hasonlóan szoktunk készülni, annyi különbséggel, hogy most több a futás és az erőnlét az edzéseken, míg kevesebb a taktikai rész.

Mik a rövid, illetve hosszú távú céljaid?

Rövidtávú célom mindenképpen az, hogy az egyik meghatározó tagja legyek a csapatomnak, illetve minél jobban ki szeretném venni a részemet a munkából és segíteni a csapatot. Hosszútávú célom az, hogy a későbbiekben ki szeretném próbálni magam külföldön is, de ennél konkrétabb célom ezen a téren nincs. Szeretnék minél messzebb eljutni a kosárlabdában.

Forrás: www.bb1.hu