Csirics lett 2020 legjobb játékosa a megyében!

2021.02.22 18:16NBI A

A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség díjkiosztóján csapatunk edzője, Andrija Csirics lett 2020 legjobb kosárlabdázója.

Bár tavaly nyár óta már a kispad mellett ácsorog, nem pedig a triplákat szórja, Andrija Csirics mégis komoly elismerésben részesült. A megyei szövetség szokásos választásán ugyanis a 2020-as esztendő legjobb játékosának járó kitüntetést nyerte el. Mindezt úgy – és ez csak tovább emeli Csirics rangját –, hogy az előző év nyarán visszavonult az aktív játéktól. Szép lezárása ez tehát a szakember hosszú és sikeres játékos-pályafutásának.

- Kicsiként én az összes sportban kipróbáltam magamat – mondta el Andrija Csirics. - Fociztam, röplabdáztam, kézilabdáztam, futottam. Még sárkányt is reptettem. Azonban mindig is nagyon menőnek tartottam azokat, akiknek volt kosárlabdájuk. Kikönyörögtem tehát a szüleimtől, hogy nekem is vegyenek egyet. Onnantól, hogy megkaptam, mindig nálam volt. Akkor dőlt el, hogy ez lesz az én sportágam. Ez az elismerés nagyon megtisztelő, azonban valószínűleg csak pár év múlva fogom igazán értékelni. Amikor már nagyobbak lesznek a gyerekek, és megmutogathatom nekik az érmeimet, díjaimat, és elmesélhetem, hogy apa hol játszott, és mit ért el. Akkor fogom majd én is igazán érezni ennek a súlyát. Persze, addig is kitüntetett helyet kap majd a polcomon.

Persze nem is lenne önmaga, ha nem egy tréfás megjegyzéssel zárta volna gondolatait Csiró.

- Simán tudnék amúgy én még akár 4-5 évet is játszani – mondta komoly ábrázattal, majd hamiskás mosoly kíséretében folytatta. - Csak, hát amikor kaptam egy lehetőséget, hogy elkezdhetek edzősködni, úgy voltam vele, hogy megadom a lehetőséget a fiataloknak, nem veszem el a helyet előlük. És ami nem mellékes, így legalább nem kell korán kelnem a reggeli edzések miatt.

---

Andrija Csirics hosszú, és eredményes játékos-pályafutást zárt le 2020-ban. Magyarországon legnagyobb sikerét a Falcoban érte el, ahol 2008-ban bajnok lett. Több másik hazai klub mellett két alkalommal a PVSK férficsapatát is erősítette. Előbb 2011/12-es szezonban, majd 2018 nyarától, egészen tavalyi visszavonulásáig. Tagja volt a bajnoki bronzérmet szerző PVSK-Veolia csapatának 2019-ben, és a csapat egyik legjobbjaként vett részt a klub eddigi egyetlen nemzetközi kupaszereplésében is. Játékos-pályafutása lezárulta után sem szakadt el klubunktól, jelenleg a PVSK-Veolia és a PVSK-Cargate másodedzője, illetve U20-as csapatunk vezetőedzője.