Ennyi volt számunkra a kupa

2021.04.07 18:19NBI A

Nagyon rosszul kezdtük a Falco elleni negyeddöntőt, ami sajnos megalapozta a szombathelyiek sima győzelmét.

Falco KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA 96-69 (26-12, 21-16, 22-19, 27-22)
Zsíros Tibor K&H Férfi Magyar Kupa, 2. negyeddöntő. Budapest, Ludovika Aréna (zárt kapus)

Szombathely: Váradi 4, Doktor 12/6, Benke 9/3, Bruinsma 26/15, Keller 2. Csere: Baracs 4, Anderson 17/9, Perl 14/6, Lake 8, Kovács, Dancsecs . Vezetőedző: Gasper Okorn. PVSK-Veolia: Ruják 10, Lewis 15/3, Demeter 3, Budimir 2, Brkics 23. Csere: Funderburk 5/3, Dragasevics 9/9, Krivacsevics 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Vezetőedzőnk, Dragan Alekszcs arról beszélt a Falco elleni Magyar Kupa-meccsünk előtt, hogy az eladott labdákkal csínján kell majd bánnunk, illetve nem szabad engednünk, hogy Perlék gyors indításokkal tudjanak operálni ellenünk. Nos, ennek fényében az első negyed után nagyon nem lehetett elégedett trénerünk, ugyanis nincs mit szépíteni a dolgon, az első tíz percben átszaladt rajtunk a Falco. Támadásban nagyon pontatlanok  voltunk, és még a büntetővonalról is túl sokat hibáztunk, így sajnos nem volt abban semmi meglepő, hogy jelentős előnyre tett szert a jól játszó ellenfelünk. A második negyedben ugyan mind védekezésben, mind pedig támadásban sikerült egy kicsikét javulnunk, de ez sem volt elég ahhoz, hogy legalább tartsuk a különbséget. A Falco nagyon magabiztosan kosárlabdázott, nálunk pedig sajnos hiányzott egy igazi vezér, aki a hátára vette volna a csapatot. Ugyan Brkicsen látszott, hogy nagyon akar, azonban ez az akarás rengeteg pontatlansággal társult. Így a félidőhöz érve még annak is örülhettünk, hogy legalább még éppen nincs meg a közte a húsz.

A nagyszünetet követő tíz perc aztán olyan játékot hozott, amit szemlélve – ha nem ismertük volna az előzményt – azt is gondolhattuk volna, hogy két azonos erejű csapat játszik egy remek kis meccset. Sokkal keményebben, és sokkal nagyobb akarattal játszottunk ugyanis, mint az első félidőben. Közben azonban, hiába rontott egyre többet a Falco is, az adódó esélyekkel nem tudtunk jól sáfárkodni. Ha még egy picivel pontosabbak vagyunk, akkor a harmadik negyedben könnyen szorossá is tehettük volna a meccset, így azonban maradt a húsz pont körüli differencia az utolsó negyed előtt. És maradt is, sőt, egy picit még növelte is előnyét a végére a Falco, és ezzel nagyon simán meg is nyerte a mérkőzést és négy közé jutott a kupában. Igazából az első negyedet leszámítva nem vallottunk szégyent a hazai mezőny egyik, ha nem legjobb csapata ellen, azonban ez épp elég volt ahhoz Váradiéknak, hogy onnantól könnyed játékkal és magabiztosan hozzák a számukra kötelező feladatot. Aminek örülhetünk, az Veljko Brkics pazar dupla-duplája, centerünk ugyanis 23 pontja mellé 15 lepattanót gyűjtött be a meccsen.

Dragan Alekszics: - A Falco ezúttal is bizonyította, hogy a nyolcas mezőny talán legerősebb csapata. Az első félidőben mind támadásban, mind védekezésben kihasználta magasságbeli fölényét, és jól változtatta a játékstílusokat. A második félidő viszonylag kiegyenlített küzdelmet hozott. A mai mérkőzést hibáit kielemezve, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a play out küzdelmeire, ami számunkra április 14-én indul.

---

Magyar Kupa - Negyeddöntők

13:00 | Alba Fehérvár - Szolnoki Olajbányász (ND1.) 66-67
15:30 | Falco KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA (ND2.) 96-69
18:00 | DEAC - SZTE-Szedeák (ND3.) 87-80
20:30 | Atomerőmű SE - Egis Körmend (ND4.) 80-86