Sokkoló harmadik negyed

2021.05.01 20:16NBI A

A nagyszünet után tíz percre teljesen leblokkolt csapatunk Oroszlányban, amely így 10 pontos vereséget szenvedett.

OSE Lions - Pécsi VSK-VEOLIA 76-66 (19-25, 19-16, 28-6, 10-19)
Férfi Kosárlabda NB I. rájátszás (9-14. hely), 7. forduló. Oroszlány, Krajnyik ’’Akác’’ András Sportcsarnok

OSE Lions: Washington 11/3, Morgan 3, Abell 34/6, Anderson 9/3, Anda 2. Csere: Garamvölgyi 5, Illés 7/6, Kucsora 5/3, Mucza, Szabadfi, Bíró O. PVSK-Veolia: Lewis 4, Dragasevics, Funderburk 20/12, Budimir 2, Brkics 19. Csere: Ruják 6, Demeter 10, Krivacsevics 5/3, Carev.

A Zalaegerszegen bezsebelt legutóbbi győzelmünk láthatóan jó hatást gyakorolt a játékunkra. Az OSE ellen ugyanis pörgősen, felszabadultan, és kifejezetten jó kosárlabdát bemutatva kezdtük a meccset. Egyik élharcosunk az első negyedben Funderburk volt, aki óriási kedvvel játszott, ráadásul szinte bármivel próbálkozott, annak kosár lett a vége. Nem is meglepő, hogy még tíz perc sem telt el, de már tíz pontos előnyünk volt. Igaz, hogy az első negyed végére valamelyest visszavettünk a tempóból, de így is sima vezetésről várhattuk a folytatást. A második etap aztán egy nagy oroszlányi rohanással kezdődött. Bár viszonylag hamar tudtuk stabilizálni a védekezésünket, eddigre már fordított az OSE. Hátul azonban a nagyszünetig stabilak tudtunk maradni, és mivel elől is akadtak szép megoldásaink, a félidőre kétpontos előnnyel vonulhattunk.

Ami aztán a harmadik negyedben következett, még a rémálmainkban sem nagyon szeretnénk látni. A hazaiak Abell vezérletével visszavették a vezetést, majd egymás után dobálva a könnyű, vagy épp bravúros kosarakat, elkezdtek meglépni. Ezen pedig semmi sem segített. Sem időkérés, sem csere, sem váltás a védekezésben. Semmi. A nagyobbik baj pedig az volt, hogy mindeközben képtelenek voltunk pontokat szerezni. A percek csak teltek, az OSE pedig, egy addig szoros meccsből kezdett gálát csinálni, és a negyed végére kis híján húsz pontos előnyt hozott össze. Tíz perc alatt összesen 6 pontot tudtunk szerezni, ez pedig láthatóan teljesen megfogta csapatunkat. Ennek ellenére az utolsó negyedben megpróbáltuk a lehetetlent. És hosszú percekig úgy tűnt, hogy akár még sikerülhet is. A védekezésünk ugyanis 180 fokos fordulatot vett – közben azonban elől rengeteget hibáztunk. Így hiába is nyertük meg kilenc ponttal az utolsó játékrészt, az üdvösséghez ez már kevés volt.

Dragan Alekszics: - Rendkívül küzdelmes mérkőzést játszottunk az OSE-val, amelyen az első két játékrészt még rendben találtam, a harmadik negyedben azonban nagyon visszaestünk támadásban, és ez döntőnek bizonyult. Jó volt ismét szurkolók előtt játszani, ami mindkét csapatnak sokat jelentett.