Kialakultak a szakmai stábok

2021.05.19 14:59NBI A

Dragan Alekszics marad A csoportos csapatunk élén, Andrija Csirics pedig az NB I. B Piros csoportjában szereplő együttesünk irányítását veszi át.

A mögöttünk hagyott szezon lezárását követően klubunk azonnal elkezdett dolgozni NB I. A, illetve NB I. B csoportos csapataink kialakításán. Ennek első lépéseként eldőlt, hogy nagycsapatunk szakmai stábja változatlan felállásban folytatja a munkát az új bajnokságban is, azaz Dragan Alekszics vezetőedző irányítása mellett, akinek továbbra is Andrija Csirics lesz a segítője.

- Nem sokat kellett azon gondolkodnom, hogy maradjak-e – jelentette ki Dragan Alekszics. - A PVSK egy stabil klub, és a mellett, hogy jól érzem magam a városban, nagyon szeretek itt dolgozni. E mellett elkezdtem egy munkát tavaly, amit a külső körülmények sajnos nem engedtek, hogy kiteljesedjen, így szeretném folytatni amit megkezdtem.

Vezetőedzőnk azt mondta, hogy bár tavaly teljesen új csapatot kellett építeni, jól haladtak a munkával, amit aztán a koronavírus, a sok-sok betegség, az elmaradt felkészülési meccsek derékba törtek.

- Várhatóan most nyáron is új csapatot kell építenünk, de nem tartok ettől – mondta. - Ha a következő bajnokság menetrendje kiegyensúlyozottabb lesz, és tudunk majd megfelelő számú edzőmeccset is játszani a rajt előtt, biztos vagyok benne, hogy szépen össze fog állni az új csapat. Egyértelmű célom, hogy több fiatal, tehetséges magyar játékost tudjunk idecsábítani, illetve a PVSK utánpótlásából felemelni a nagycsapat közelébe. Ambiciózus, fejlődni akaró és képes játékosokból fogunk új, reményeim szerint ütőképes csapatot kialakítani. A klub régi tradícióit is vissza szeretnénk ezzel kicsit idézni. Most is keressük azokat a tehetséges kosarasokat, akikkel előrébb tudunk lépni.

Az sem meglepetés, hogy Alekszics eddigi segítője, korábbi játékosunk, Andrija Csirics is folytatja  a munkát a vezetőedzőnk mellett. Azonban Csirics újabb feladatot is kap a következő bajnokságban. Ő lesz ugyanis az NB I. B Piros csoportjában szereplő gárdánk vezetőedzője, munkáját pedig a csapat eddigi szakvezetője, Rab Gyula fogja segíteni.

- Nagyon nagy kihívás ez nekem, és nem titkolom, komoly előrelépés is számomra – mondta a mindig jókedvű Andrija Csirics. - Tavaly nyáron nagy váltás volt az nekem, hogy játékosból edző lettem. Addig naponta két edzés, és heti egy meccs erejéig kellett maximumon pörögnöm, edzőként viszont megtapasztaltam már, hogy 0-24-ben van szükség erre. Ez alatt az egy év alatt rengeteget tanultam Dragantól, ezt hasznosítani is tudom majd az új feladatkörömben.

Csiró azt is hozzátette, hogy bár a B-s csapatunk, a PVSK-Cargate számára brutálisan nehéz volt a mostani év, azért az hatalmas öröm, hogy ezzel együtt is sikerült benn maradni a Piros csoportban.

- A fejlődés útja az, hogy további tehetségeket emeljünk fel a B-s csapatunkhoz, vagy akár hozzunk ide Pécsre – jelentette ki Csirics. - Itt, az NB I. B-ben olyan PVSK-t szeretnék felépíteni, mint amilyen én magam is voltam a pályán. Az energiámból akarok minél többet átadni majd a fiúknak. Egy nagyon harcos, jól védekező, a parkettát egész meccsen felszántó, minden labdáért vetődő, igazi, nagybetűs csapatot akarok kialakítani, ez lesz a kulcsa annak, hogy az előttünk álló bajnokság nyugodtabb legyen, mint az idei volt. Én magam is olyan típus voltam, hogy a pályán és a pályán kívül is igyekeztem összetartani az aktuális együtteseimet. Edzőként is ilyen vezető szeretnék lenni.