Három új játékost szerződtettünk

2021.05.20 17:46NBI A

Bíró Olivér személyében egy régi ismerős tér vissza hozzánk, szintén Oroszlányból érkezik Illés Máté, Jászberényből pedig Füzi Róbert.

Most már ténylegesen is elkezdődött NB I.-es csapatunk keretének kialakítása a következő szezonra. A mai napon három új szerzeményünkkel is aláírtuk új szerződésüket. Elsőként Bíró Olivért (képek: 1-től a 4-ig) köszönthetjük (újra) Pécsett. Az itt született, és a PVSK-ban NB I.-es játékossá váló korábbi kosarasunk Három éve hagyta el csapatunkat. Két szezont húzott le a Falconál – szerepelt a Bajnokok Ligájában is –, majd az előző bajnokságban az Oroszlányt erősítette. A 3-4-es poszton bevethető régi-új játékosunk most már tapasztalt, rutinos kosarasként tér vissza hozzánk, ráadásul hosszú távon gondolkozik a PVSK-ban, ugyanis 3 évre szóló szerződést kötött klubunkkal.

- Nagyon örülök, hogy hazatérhetek – kezdte Bíró Olivér. - Tavaly is már szóba került, hogy idejöjjek, de akkor még máshogy alakultak a dolgok. Most azonban nagyon korán megkeresett már a PVSK-Veolia, és egy számomra rendkívül szimpatikus, hosszútávú szerződést ajánlott, ezért könnyen ment a megegyezés. Az elmúlt három évben sokat változtam, rutinos játékossá értem, szeretnék vezére lenni a következő szezon PVSK-jának!

Bíróhoz hasonlóan Oroszlányból érkezik hozzánk az 1-2-es poszton szereplő Illés Máté (képek: 5-től a 8-ig). Új szerzeményünk 26 éves, és az OSE Lions csapatában a mögöttünk hagyott szezonban 8,2 pontot, 1,3 lepattanót és 1,6 asszisztot jegyzett meccsenként, ráadásul kifejezetten jó a távoli dobásokban, hiszen meccsenkénti átlagot tekintve szinte mérget vehetünk arra, hogy kétszer betalál a triplavonalon túlról. Illés Máté 2 évre kötelezte el magát csapatunkhoz. Hogy miért váltott négy szezonnyi oroszlányi játék után? Erről is beszélt új szerzeményünk.

- Négy évet húztam le Oroszlányban, és azt kell mondanom, hogy nagyon sokat kaptam az OSE-tól, úgy gondolom sokat fejlődtem ott – kezdte Illés Máté. - Ugyanakkor az utóbbi időben egyre inkább éreztem azt, hogy környezetváltásra van szükségem, hogy meg tudjak újulni. Amikor ez a gondolat megérlelődött bennem, pont akkor jött a PVSK megkeresése. Mondhatjuk, hogy a lehető legjobbkor. Nagyon nagy várakozásokkal készülök Pécsre, hiszen ez egy teljesen új környezet lesz számomra. De biztos vagyok abban, hogy épp ez fog segíteni nekem abban, hogy tovább tudjak fejlődni. A pályán jellemző rám, hogy nagy odaadással játszok, és hajtok folyamatosan, ezt már most megígérhetem a pécsi szurkolóknak, hogy így lesz a PVSK-ban is. Igyekszem majd mindent megtenni a csapat sikeréért. Nagyon izgatottan várom már az augusztus elejét, amikor indul a felkészülés.

Harmadik új szerzeményünk az előző bajnokságban Jászberényben szereplő, 1999-es születésű Füzi Róbert (képek: 9-től a 12-ig). Ő a 3-as poszton érzi magát legjobban, ami persze 195 centis magasságát nézve nem is meglepő. Berényben kicsivel több, mint 18 percet volt parketten meccsenként, ez alatt közel 6 pontot átlagolt. Vele kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy az U23-as szabályba is belefér, így ilyen szempontból is kalkulálhat vele szakmai stábunk.

- Mindenképpen szerettem volna előbbre lépni egyénileg, és csapat szinten is – mondta el Füzi. - Éppen ezért megtisztelő volt, amikor a PVSK megkeresett, hiszen a pécsi egy erős, jó csapat. Nem is kellett igazán gondolkodnom, hogy igent mondjak-e, amikor megkaptam a PVSK-Veolia ajánlatát. Bár tudom, hogy a leigazolásomban szerepet játszott az, hogy beleférek az U23-as szabályba, én azért szeretnék minél több percet pályán lenni, és jó védekezéssel, hajtós játékkal bizonyítani az edzőknek, és a pécsi szurkolóknak.