Bosnyák válogatottal erősödünk

2021.06.16 11:46NBI A

Almir Hasandics személyében egy tapasztalt, jó kezű bedobót igazolt együttesünk, aki a bosnyák válogatottban is bizonyított már korábban.

Csapatunk megállapodott a bosnyák válogatott Almir Hasandiccsal arról, hogy a következő szezont a PVSK-Veolia együttesében kezdi meg. A 192 cm magas, 30 éves hátvéd elsősorban 2-3-as poszton bevethető, és az eddigi mutatói alapján nagy erőssége lehet újjáformálódó csapatunknak. Hasandics az előző szezont a bosnyák élvonalban szereplő Spars Realway Sarajevo csapatában töltötte, ahol meccsenkénti átlag 26 percnyi játék során 10 pontot, 2 lepattanót és 2,4 assistot hozott össze. A kifejezetten mozgékony játékos nem véletlenül volt már tagja a bosnyák válogatottnak, ugyanis gyors betörései mellett a keze is nagyon jó, egyáltalán nem véletlen, hogy a statisztikák szerint közel 40 százalékkal dobja a hárompontosokat.

Profi pályafutása során most másodszor vág bele a légióséletbe, ugyanis egy egy éves svájci kalandot leszámítva eddig szülőhazájában pattogtatott, a Spars előtt megfordult az OKK Sloboda Tuzla, a Zrinjski Mostar,  a Bosna ASA és a Mladost Mrkonjic Grad csapataiban is, nem egy szezonja volt, amikor 20 pont körüli átlaggal emelkedett ki a mezőnyből. Leigazolásával egy rutinos, válogatott tapasztalattal is rendelkező, ponterős kosarassal erősödött keretünk.