Ma ünnepli születésnapját Kövecses József

2021.06.23 11:26NBI A

Kövecses József Pincehelyen született 1960. június 23-án, majd Szekszárdon járt általános és középiskolába. Ott kezdett sportolni, először focizott, majd kosárlabdázott a helyi csapatban. 1979. március 21-én Varga Ferenc megkeresésére került a PVSK férfikosárlabda-csapatához.

Többek között olyan játékosok közé, mint Pálvölgyi István, Rab Gyula, Rabb József, Vojtek Aurél, Varasdi János, Tóth Géza és Darázs János. Játékos-pályafutását 1991-ben fejezte be a PVSK-ban. Közel háromszáz NB I-es meccsen szerepelt. 1979-től a PVSK-ban játszott, majd 1991-től a csapat technikai vezetője.

A PVSK-öregfiúkkal, akiknek a csapatában 1993 óta játszik, több alkalommal is megnyerték a megyei kosárlabda-bajnokságot. Ezen kívül a kosárlabda mérkőzéseken a versenybírói asztalnál dolgozik, már több mint 1500 mérkőzésen működött közre, közte női Euroliga-meccseken is. Közel 40 éve áll a Vasút kötelékében, egész életét a kosárlabdasporthoz és a PVSK-hoz kapcsolódó hűség jellemezte.

A technikai asztalnál rengeteg tapasztalatot gyűjtött az évtizedek során, de ezen kívül is számtalan feladatot végez a csapat háza táján. Ha egy légiós szállásán akad probléma Csőri (a becenév még Szekszárdról, focikorszakából ered, a szerk.) intézi, de tartja a kapcsolatot a szurkolókkal is, akik mindig odafigyelnek arra amit mond.

Nem lesz nagy ünneplés – kezdte a mondandóját Kövecses József – csak szűk családi körben. Tulajdonképpen sporttal ünnepellek, hiszen előző este még kosarazunk az öregfiúkkal, majd három napra szabadságra megyek, nem elsősorban a születésnap miatt, hanem egyéb családi feladatok is vannak, amelyeket meg kell oldanunk. Nagyon köszönöm, hogy megkerestetek, nagyon jól esett hogy gondoltatok rám. - fejezte be az ünnepelt.

Kövecses József 2016-ban kapta meg a PVSK Aranygyűrűjét.